Veletrgovina Majice Sportske majice za muškarce – koji materijal odabrati

Sportske majice za muškarce – koji materijal odabrati

Sportske majice za muškarce obično su dizajnirane za nošenje tijekom vježbanja. Međutim, danas ih muškarci sve više nose tijekom svakodnevnog života. Takve majice dobile su na popularnosti u zadnjih nekoliko godina, i pogotovo ako ste sportski tip, one više nisu rezervirane za nošenje po kući ili tijekom vježbanja. Ali koji sve tipovi sportskih majica postoje, od kojih materijala su izrađeni, i kako odabrati onaj savršeni za vas? Evo kratkog vodiča koji će vam to objasniti.

Postoji mnogo materijala koji su prikladni za izradu sportskih majica. Jedan od najuobičajenijih jest pamuk. Pamučne sportske majice idealne su za vježbanje osrednje težine, i najbolje ga je izbjegavati pri intenzivnom vježbanju. Pamuk skuplja vlagu, što znači da se pri intenzivnom vježbanju osoba koja ga nosi nađe potpuno mokra. On također ne diše onoliko koliko to čine neki drugi materijali. Iako su sportske majice od pamuka pristupačne cijene, on također ima tendenciju smanjiti se u pranju.

S druge strane, također jedan od popularnijih materijala jest poliester. On je popularan zato što dobro diše, te u njemu nećete osjetiti koliko se znojite. Također je mekan na dodir te se neće smanjiti u pranju. Sportske majice od poliestera najbolje je odabrati ako želite vježbati duže vrijeme, jer se on lako suši.

Najlon ima slične karakteristike kao poliester, ali je jeftiniji. Ne skuplja mnogo vlage te se brzo suši i lako ga je održavati. Jedina negativna strana najlona je to što je neudoban za nošenje. Još jedan popularan materijal jest elastin. On se može rastegnuti do 500 puta te je iznimno lagan za nošenje. Elastin dobro diše i otporan je na bakterije.

Iako svaki od ovih materijala ima svoje prednosti i mane, kada birate sportske majice možda je najbolje odabrati neku koja je napravljena od mješavine više ovih sastojaka kako bi dobili ono optimalno iz svakog.