Veletrgovina Call centar Kako da vam call centar bude što uspješniji i bolji?

Kako da vam call centar bude što uspješniji i bolji?

Kad je u pitanju call centar, možete povezati svoj softver za upravljanje pozivima sa svojim sustavom za upravljanje odnosima s klijentima (CRM), softverom za marketing putem e-pošte, platformama društvenih medija i drugim alatima za pojednostavljenje procesa komunikacije i upravljanja podacima. Također možete koristiti call centar za integracije i za automatizaciju zadataka kao što je slanje naknadnih e-poruka, ažuriranje zapisa o klijentima i generiranje izvješća.

Možete koristiti call centar i njegove značajke kao što su izvješća u stvarnom vremenu i povijesna izvješća za procjenu i poboljšanje učinka vašeg tima.

Slijedeći ove korake, možete postaviti call centar kao operativni sustav za upravljanje pozivima koji vam može pomoći da učinkovitije upravljate svojim dolaznim pozivima, poboljšate svoje korisničko iskustvo i optimizirate svoju operativnu učinkovitost.

Kako da vam call centar bude što uspješniji i bolji?

HubSpotom za potrebe praćenja poziva kad je vaš call centar u pitanju rješavate sljedeće:

  • Pratite izlazne mjerne podatke pozivnog centra i KPI-jeve kao što su stopa popunjenosti, stopa pogodaka, stopa konverzije potencijalnih kupaca, prosječno vrijeme rukovanja, stopa prekida poziva, prvi završetak poziva, stopa kontakta, cijena po pozivu, radno vrijeme nakon poziva, prosječno vrijeme razgovora, cijena akvizicije korisnika, poziva po agentu, pridržavanje rasporeda i zadovoljstvo korisnika.
  • Optimizirajte rezultate i poboljšajte korisnička iskustva upotrebom pametne analize i preporuka, konverzacijske analitike robne marke, softvera za istraživanje tržišta, upravljanja publikom i pločama, alata za testiranje koncepta, praćenja zdravlja marke, istraživanja i upravljanja uvidima.

Optimizirajte rad kad je vaš call centar u pitanju – možete koristiti analitiku za praćenje i poboljšanje ključnih metrika i ključnih pokazatelja uspješnosti za vaš pozivni centar, kao što su vrijeme obrade poziva, rješenje prvog poziva, rezultat zadovoljstva korisnika, fluktuacija agenata, stope rješavanja zahtjeva i rezultat neto promotora. Također možete koristiti analitiku za predviđanje količine poziva, zahtjeva osoblja i problema s korisnicima na temelju povijesnih podataka i podataka u stvarnom vremenu.